Μόνο στο enikos.gr: Στο σφυρί 2 σπίτια για χρέη 2.000 ευρώ σε κοινόχρηστα – Έτοιμοι για “πόλεμο” στο Ειρηνοδικείο Αθηνών – ΦΩΤΟ

Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς σε Αθήνα, Πειραιά και νησιά του Αιγαίου, κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα βγουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες και μάλιστα για χρέη…κοινοχρήστων.

Στο σφυρί σπίτια για χρέη 2.000 ευρώ σε κοινόχρηστα

Όπως εξήγησε στο enikos.gr το Μέλος του Κινήματος “Δεν πληρώνω”, Ηλίας Παπαδόπουλος “σήμερα στο πινάκιο υπάρχουν υποθέσεις πλειστηριασμών που γίνονται από ιδιώτη προς ιδιώτη. Οι συμβολαιογράφοι με την απόφαση που έχουν λάβει για αναβολή των πλειστηριασμών δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε συμβολαιογράφους να προσέρχονται στο ΕιρηνοδικείοΑθηνών για να εκτελέσουν κανονικά τη διαδικασία.

Σήμερα υπάρχουν 10 τέτοιες υποθέσεις και μάλιστα τα 5 σπίτια είναι πρώτες κατοικίες. Τρανά παραδείγματα είναι ένα σπίτι στην Αθήνα, πρώτη κατοικία που βγαίνει στο σφυρί για χρέη 2.168 ευρώ σε κοινόχρηστα και ένα δεύτερο (δεν αποσαφηνίζεται ότι αν πρόκειται για πρώτη κατοικία) που βγαίνει στο σφυρί επίσης για χρέη σε κοινόχρηστα της τάξης των 2.108 ευρώ.

Καταλαβαίνετε ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους για χρέη 2.000 ευρώ ο καθένας. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις. Εμείς θα δώσουμε και σήμερα μάχη για να μην γίνουν αυτοί οι πλειστηριασμοί” διαμήνυσε τέλος ο κύριος Παπαδόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ