Στη φυλακή τρία από τα 11 μέλη του καρτέλ ναρκωτικών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες, που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνου με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον έναν Ιταλό που φέρεται ως το άτομο που οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και δύο Αλβανούς υπηκόους. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο Ιταλός φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο σκάφος και ότι είχε κάποια συμφωνία ως πλοηγός σκαφών αναψυχής (Skipper) για μεταφορά ταχυπλόου από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Επίσης ο ένας εκ των Αλβανών φέρεται να υποστήριξε ότι είχε προσληφθεί προκειμένου να ξεφορτώνει αντικείμενα από το σκάφος και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν ένας ακόμα Ιταλός και δύο Αλβανοί υπήκοοι.

Συνολικά 11 άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση (δύο Έλληνες, δύο Ιταλοί, ένα Βούλγαρος και έξι Αλβανοί) εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι για ένταξη από κοινού με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο ένας Ιταλός υπήκοος μαζί με δύο ακόμα άτομα αλβανικής καταγωγής επέβαιναν στο ταχύπλοο σκάφος, στο εσωτερικό του οποίου, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο.

Η καταδίωξη του εν λόγω σκάφους, που παρακολουθείτο εδώ και καιρό, ξεκίνησε από το λιμενικό όταν παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης από τις αλβανικές ακτές και εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ υπήρξε εμπλοκή και ανταλλαγή πυρών.

Το ταχύπλοο με τις ναρκωτικές ουσίες ακινητοποιήθηκε τελικά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Κέας μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο του λιμενικού.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ