Ο Δρούγος στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν χτυπά ξανά την πόρτα της Ευρώπης

Στον τρόπο με τον οποίο κινείται το τελευταίο διάστημα η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ο Ερντογάν θεωρεί ότι μπορεί να λύσει πολλά περιφερειακά ζητήματα, είτε αυτά είναι της Υεμένης είτε το παλαιστινιακό, είτε το θέμα της Συρίας και του Ιράκ. Για αυτό και έχει προχωρήσει σε πολλές τριμερείς συναντήσεις όπως με τον Πρόεδρο Ροχανί και τον Πρόεδρο Πούτιν” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δρούγος και πρόσθεσε:

“Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή με τον τρόπο του εκβιάζει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και αντιδρά σε κάποιες ενέργειες οι οποίες τελευταία έγιναν, είτε με τη νατοϊκή άσκηση στη Νορβηγία, είτε και με ορισμένες άλλες κινήσεις των Αμερικανών σχετικά με τους Κούρδους… Άρα, ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι κινήσεις είναι εκ του πονηρού, είναι εκβιαστικές”.

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα ο διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “θεωρώ ότι θέλει επειδή έχει προβλήματα με την Ευρώπη… Χτυπάει ξανά την πόρτα της Ευρώπης. Άρα, μέσω Ελλάδος, σαν παράθυρο, θέλει να περάσει πάλι σε επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με το ΝΑΤΟ”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ