Στο ΣτΕ γονείς από τη Χίο για τη μοριοδότηση μαθητών στις σεισμόπληκτες περιοχές

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 11 γονείς μαθητών από τη Χίο που μετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ζητώντας την ακύρωση υπουργικής απόφασης με την οποία, λόγω των σεισμών της 12ης Ιουνίου που έπληξαν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι μαθητές των νησιών αυτών μοριοδοτήθηκαν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά διαφορετικό τρόπο.

Όπως υποστηρίζουν οι συγκεκριμένοι γονείς, οι μαθητές της Χίου είχαν διαφορετική μοριοδότηση από τους μαθητές της Λέσβου, (εξαιρούν και δικαιολογούν αυτούς από το ισοπεδωμένο χωριό της Βρίσας), κάτι που όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση από τις περιστάσεις, ούτε συνδέεται με αξιολογικά κριτήρια. Η διαφοροποίηση μεταξύ των μαθητών των δύο νησιών προσκρούει, κατά τους προσφεύγοντες, σε συνταγματικές αρχές.

Οι γονείς στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία μοριοδοτήθηκαν οι μαθητές των τεσσάρων νησιών, Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών και υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, ενώ προσκρούει ευθέως σε βασικά άρθρα του Συντάγματος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ