Ο Δήμαρχος Μεγαρέων στον ΑΝΤ1 για τη φονική κακοκαιρία – ΒΙΝΤΕΟ

“Σήμερα είχαμε μια βιβλική καταστροφή, αυτή η νεροποντή δεν έχει ξανασυμβεί στην περιοχή, όλοι οι δρόμοι έγιναν ποτάμια“, ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

“Είναι πάρα πολλές οι ζημιές σε σπίτια και σε αυτοκίνητα, δρόμοι έχουν καταστραφεί, πλατείες έχουν καταστραφεί, όπως επίσης και πεζοδρόμια, γέφυρες… Υπάρχει μεγάλη καταστροφή στην περιοχή. Αύριο θα βγουν συνεργεία να κάνουν καταγραφή των ζημιών. Ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είχε γίνει η προεργασία που πρέπει για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα και για το αν υπάρχουν στην περιοχή σπίτια που είναι πάνω σε μπαζωμένα ρέματα, ο κ. Σταμούλης απάντησε:

“Σπίτια δεν ξέρω αν υπάρχουν, αλλά σίγουρα παρεμβάσεις στα ρέματα έχουν γίνει. Άναρχη δόμηση υπάρχει, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής λέγεται Εθνική Οδός. Δυστυχώς όταν έφτιαξαν την Εθνική Οδό δεν πρόβλεψαν να αφήσουν ανοίγματα εκεί που ήταν η φυσική δίοδος των νερών”.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση αν ο Δήμος έχει κλείσει με εργοτάξιό του τη δίοδο του νερού με αποτέλεσμα ένα μέρος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν να οφείλεται σε αυτό, ο Δήμαρχος Μεγαρέων ανέφερε:

“Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, δεν έχει κλείσει καμία δίοδος του νερού, το νερό κατέβηκε από 4-5 κατευθύνσεις από ρέματα που υπάρχουν”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ