• Χωρίς φάρμακα οι αιμορροφιλικοί

  2:44 μμ, Τρίτη 19 Ιουν 2012 2:44 μμ, Τρίτη 19 Ιουν 2012

  Χωρίς την επαρκή ποσότητα των φαρμάκων, τα οποία είναι απαραίτητα για την κατ΄ οίκον θεραπεία, κινδυνεύουν να μείνουν οι αιμορροφιλικοί της Βόρειας Ελλάδας λόγω περικοπών των φαρμακευτικών δαπανών. Η φαρμακευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των αιμορροφιλικών γίνεται με παράγοντες πήξης αίματος καθώς και με άλλα παράγωγα αίματος.

  Τη διάθεση των παραγόντων πήξης αίματος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα διαχειρίζονται τα δύο Κέντρα Αιμορροφιλικών, ενηλίκων και παίδων-εφήβων, του Ιπποκράτειου.

  «Λόγω του υψηλού κόστους των παραγόντων πήξης δεν μπορούν πλέον να διατίθενται από το Ιπποκράτειο στους αιμορροφιλικούς ποσότητες που να αρκούν για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός. Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να έρχονται κάθε μήνα και να παίρνουν τους παράγοντες πήξης που χρειάζονται. Θα μπορούσε όμως κάθε νοσοκομείο που έχει αιματολογικό κέντρο και ειδικούς αιματολόγους να διαθέτει στους αιμορροφιλικούς τους παράγοντες πήξης ώστε να αποφεύγουν οι ασθενείς αυτοί την ταλαιπωρία της μετακίνησης από μακρινές περιοχές» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής του Ιπποκράτειου, Γιώργος Χριστιανόπουλος.

  Οι αιμορροφιλικοί της Βόρειας Ελλάδας ζητούν να δοθεί τέλος στη ταλαιπωρία που υφίστανται κατά τον εφοδιασμό των παραγόντων πήξης για την κατ΄ οίκον θεραπεία και την παραμονή των αποθεμάτων των παραγόντων στο φαρμακείο του Ιπποκράτειου στα επίπεδα πριν τη μείωσή τους.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα