Το κατηγορητήριο για τον 29χρονο: “Είχες αποφασίσει να σκοτώσεις τον Λουκά Παπαδήμο”

Της Άννας Κανδύλη

Ένα λάθος στον υπολογισμό της εκρηκτικής ύλης που περιείχε το τρομοδέμα το οποίο απεστάλη στον Λουκά Παπαδήμο, φαίνεται να έσωσε, κατά τις Αρχές, τη ζωή του πρώην πρωθυπουργού στις 25 Μαΐου όταν εξερράγη ο παγιδευμένος φάκελος μέσα στο αυτοκίνητό του, που κινούνταν στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κατηγορητήριο σε βάρος του 29χρονου που συνελήφθη χθες, ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, του αποδίδει την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου καθώς και την αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Όπως αναφέρει, ο κατηγορούμενος εντάχθηκε στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2016. «Έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο», αναφέρει.

Στο κατηγορητήριο σημειώνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά», καθώς η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Ο 29χρονος θεωρείται επίσης, σύμφωνα με τον ανακριτή, κατασκευαστής των οκτώ τρομοδεμάτων που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ