Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυθήρων – Αντικυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη

Έπειτα από πέντε μήνες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα απέκτησαν από την Παρασκευή και πάλι πλοίο της γραμμής.

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΙΟΝΙΣ» της εταιρείας «ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ» θα εκτελεί από εδώ και στο εξής το επιδοτούμενο δρομολόγιο Πειραιάς – Κύθηρα –Αντικύθηρα – Καστέλι Κισσάμου κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Η αρχική του σύμβαση είναι για τρεις μήνες, μέσα στο διάστημα των οποίων θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για όλη τη δρομολογιακή περίοδο έως και τις 31/10/2018.

Υπενθυμίζεται ότι, από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και το «Βιντέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ υπέστη βλάβη και έπαψε να εκτελεί το δρομολόγιο, το νησί είχε μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη, προκαλώντας σειρά προβλημάτων τόσο στον τουριστικό τομέα, όσο και σε αυτόν το εφοδιασμού του νησιού, που γίνεται κατά κύριο λόγο από την Κρήτη.

Στην τελετή, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο πλοίο, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Νήσωςν Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, καθώς και πλήθος κατοίκων των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Πηγή ρεπορτάζ: ANT1NEWS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ