Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων αρχίζουν στο Ιόνιο

Αρχίζουν οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο με το ντεμπούτο να γίνεται το μεσημέρι της Κυριακής από το λιμάνι της Κέρκυρας.

Το υδροπλάνο Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων, αναμένεται να κάνει τις πρώτες πτήσεις του στο Ιόνιο με προορισμό από Κέρκυρα σε Παξούς, αλλά και άλλα νησιά, ακόμη και στην Πάτρα.

Η υλοποίηση του προγράμματος των δοκιμαστικών πτήσεων ξεκινά, μετά και τη συνεργασία της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. με την εταιρεία “K2 Smart Jets” και τους Ιαπωνικούς Ομίλους «κολοσσούς» “Setouchi Holdings” και τη Mitsui & Co που εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρίας υδροπλάνων τύπου Quest.

Τα συγκεκριμένα υδροπλάνα έχουν κάνει ήδη δοκιμαστικές πτήσεις στις Μαλδίβες νήσους και την Ινδία, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε, Αναστάσιος Γκόβας , «την ‘Ανοιξη, αναμένεται να ξεκινήσουν και τα τακτά δρομολόγια, αρχικά με δύο υδροπλάνα, ενώ όπως προβλέπει το σχέδιο, στην πλήρη του επέκταση του, ο αριθμός των υδροπλάνων μπορεί να φτάσει και τα 20 υδροπλάνων από 10 έως 19 θέσεων το καθένα».

Οι πρώτες δοκιμές των υδροπλάνων ξεκινούν από την Κέρκυρα, ωστόσο στόχος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε είναι να γίνουν και δοκιμαστικές πτήσεις και σε άλλα, μη αδειοδοτημένα ακόμα λιμάνια, εκτός της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας που έχουν πάρει ήδη πλήρη άδεια, μεταξύ αυτών στο Φάληρο στην Αττική.

Στο Ιόνιο, ήδη προχωρούν γοργά οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για τα υπόλοιπα τέσσερα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι, ώστε τα Επτάνησα να αποκτήσουν ένα πλήρες δίκτυο, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από την Ηγουμενίτσα, δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα αποτελέσει όπως είπε «μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού και να δέχεται πτήσεις από την Ιταλία».Πηγή Πληροφοριών: AΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ