Πινακίδα της ντροπής στην Εύβοια: «Προχωράτε με δική σας ευθύνη»

Φαντάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Ο λόγος για μια πινακίδα που βρίσκεται σε δρόμο της Εύβοιας και η οποία γράφει “Προχωράτε με δική σας ευθύνη”.

Η αποκατάσταση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου δρόμου έχει δρομολογηθεί, καθώς υπογράφηκε σχετική σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έκανε λόγο για “πινακίδα της ντροπής”.

Μετά την υπογραφή της συγκεκριμένη σύμβασης, ξεκινά ένα από τα σημαντικότερα έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Εύβοιας,.

“Πρόκειται για το έργο αντιμετώπισης κατολισθήσεων στον δρόμο «Ροβιές-Ήλια» που έχει ως βασικό στόχο να αποκαταστήσει την ασφαλή διέλευση κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής με παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν κατασκευές στεγάστρου και τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής.

Το στέγαστρο λειτουργεί ως κέλυφος προστασίας της οδού έναντι καταπτώσεων βράχων από τα ανάντη πρανή ενώ αντιστοίχως, οι τοίχοι λειτουργούν ως κατακόρυφα πετάσματα προστασίας της οδού έναντι βραχοπτώσεων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Για τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μετά την υπογραφή της σύμβασης, σημειώνοντας ότι με αυτές τις παρεμβάσεις, δίνεται οριστικό τέλος σε μία κατάσταση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες και για την οποία κανείς δεν μπορεί να δηλώνει υπερήφανος.

“Είναι ντροπή να υπάρχει σήμερα δρόμος στον οποίο υπάρχει ταμπέλα που γράφει «Προχωράτε με δική σας ευθύνη», είναι ντροπή να ξεκινά για την δουλειά του ο φορολογούμενος οδηγός και να του λες, μπες στον δρόμο και αν ζήσεις, καλώς. Είναι ένα από τα έργα που κλείνουν πληγές μίας Ελλάδας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε αλλά δυστυχώς υπάρχει ακόμα. Η πολιτική που ακολουθούμε στα θέματα της οδικής ασφάλειας και της οδοποιίας είναι επιθετική σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Κινούμαστε γρήγορα και προσπαθούμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες διέλευσης και μετακίνησης για όλους” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης που αναφέρθηκε και στην χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: “Πολλοί πιστεύουν ότι η χρηματοδότηση από διάφορα προγράμματα είναι μία εύκολη διαδικασία αλλά δεν είναι έτσι. Γι αυτό, όπως και για όλα τα έργα που γίνονται και έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των δρόμων μας, χρειάζεται ακριβής προγραμματισμός, μελέτη και αποτύπωση της αποτελεσματικότητάς τους. Αυτό έχει γίνει και σε αυτή την περίπτωση από την ομάδα των στελεχών μας που σηκώνουν το βάρος υλοποίησης του σχεδίου που έχουμε για την αλλαγή των συνθηκών στους δρόμους της Στερεάς. Εδώ μιλάμε όμως για την Εύβοια. Για μία ευλογημένη περιοχή με απίστευτο φυσικό κάλλος που πρέπει να διαθέτει και τις ανάλογες υποδομές”

Ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει επίσης ότι έχει ζητήσει να ξηλώσει ο ίδιος την “πινακίδα της ντροπής” από το συγκεκριμένο σημείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ