Εξαρθρώθηκε μετά από τρία χρόνια σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες

Οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης κατάφεραν να ταυτοποιήσουν του δράστες των τριών ενόπλων ληστειών που διέπραξαν από το 2014 έως το 2016 σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τρεις Κρητικούς, ηλικίας 48, 36 και 30 ετών αντίστοιχα, καθώς και για έναν 44χρονο Αλβανό.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο 48χρονος Έλληνας συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, καθώς είχε παραβιάσει όρους αποφυλάκισης, που του είχαν επιβληθεί με Βουλεύματα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος του ακόμα δύο καταδιωκτικά έγγραφα.

Πως δρούσε το κύκλωμα των δραστών

Οι τέσσερις δράστες, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας τον αναγκαίο ανά περίπτωση οπλισμό (πιστόλι, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ρόπαλο) είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, κατά τον οποίο αφού ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, αφαιρούσαν από τις επιχειρήσεις ή τους ίδιους, διάφορα χρηματικά ποσά.

Για τη μετακίνηση και διαφυγή τους έπειτα από την ολοκλήρωση των ληστειών, χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είχαν αφαιρέσει από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν, προκειμένου να δυσχεράνουν τις έρευνες των Αρχών.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, με την παραπάνω μεθοδολογία, έχουν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:

Την 12η Αυγούστου 2014, λήστεψαν πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ενός 36χρονου Έλληνα, και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με το αυτοκίνητο ενός 71χρονου, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από περιοχή του Ηρακλείου και μετά την ληστεία το εγκατέλειψαν.

Την 8η Αυγούστου 2016, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από έναν 65χρονο επιχειρηματία στην περιοχή της Ανάληψης Ηρακλείου, το χρηματικό ποσό των 23.150 ευρώ, ενώ διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν κλέψει τον Ιούνιο 2016 από έναν 33χρονο.

Τέλος, την 26η Σεπτεμβρίου 2016, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με την κλεμένη μοτοσυκλέτα που είχαν χρησιμοποιήσει στο προηγούμενο “χτύπημά” τους και η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης, για την κλοπή της μοτοσυκλέτας είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε βάρος του 44χρονου Αλβανού.

Πηγή πληροφοριών: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ