18 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα για την εισβολή στην ισπανική πρεσβεία – ΦΩΤΟ

Σε 18 προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα» προχώρησε, πριν από λίγο, η αστυνομία, για την εισβολή τους στην ισπανική πρεσβεία, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πραγματοποίησαν κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» κρέμασαν στην πρεσβεία ένα πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.”Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την βία που ασκήθηκε και για αυτή που ίσως έπεται βαραίνει πλέον αποκλειστικά το Ισπανικό κράτος. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Ισπανικό επαναστατικό κίνημα να διαχειριστεί την κρίση, να διακρίνει και να εκμεταλλευτεί τα όποια “προοδευτικά χαρακτηριστικά” υπάρχουν στο Καταλανικό κίνημα. Δεν κουνάμε το δάχτυλο καμιάς ιδεολογικής καθαρότητας ούτε στους Καταλανούς, ούτε στους Βάσκους, ούτε στους Κούρδους ούτε σε κάθε λαό που δέχεται τη βία και αγωνίζεται ακόμα και αν οι διακηρυγμένοι στόχοι του κρύβουν θανάσιμους κινδύνους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλονίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας στην ανακοίνωσή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ