Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πού θα βρέξει την Παρασκευή

Την Παρασκευή ο καιρός αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος και βαθμιαία νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Βαθμιαία από τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές στην Κρήτη όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ Στα νότια αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ