Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών βιβλίων στον Realfm 97,8: Τέλος τα συγγράμματα στους φοιτητές – 57 εκατ. το “φέσι”

Στη διακοπή της διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 προχωρά ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), έπειτα από τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των τιμολογίων τους.

Ο εκδότης και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Θάνος Ψυχογιός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη ανέφερε ότι:

“Όλο το πανεπιστημιακό έτος 2016-2017 είμαστε απλήρωτοι, ενώ έχουμε μοιράσει βιβλία κανονικά, ενώ πολλοί συνάδελφοι είναι απλήρωτοι και για το εαρινό εξάμηνο, το προπέρσινο, του 2015-2016”.

Αναφερόμενος στα χρήματα που οφείλονται στους εκδότες από το υπουργείο Παιδείας για τη διανομή των συγγραμμάτων, είπε μεταξύ άλλων: “Το έτος το 2016-2017, που έτρεξε πέρυσι, είναι περίπου στα 50 εκατ. ευρώ. Εάν υποθέσουμε ότι είναι και 6 – 7 εκατ. ευρώ από τα υπόλοιπα του 2015-2016, φθάνουμε στα 56 – 57 εκατ. ευρώ. Το 95% των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων είναι μικρές οικογενειακές μονάδες. Δουλεύουν η οικογένεια συν ένας, δύο, τρεις υπάλληλοι για να τα βγάλουμε πέρα. Αυτή τη στιγμή, αντικειμενικά, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, δηλαδή, ήταν μία κίνηση απόγνωσης, ουσιαστικά. Δεν αντέχουμε”.

“Θα στείλουμε επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα με κοινοποίηση στον υπουργό”, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ