Γιατί είναι απαραίτητο το καθημερινό και σωστό βούρτσισμα των μαλλιών

Σίγουρα είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά μας τα καλύτερα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Σαμπουάν, μάσκες μαλλιών, προϊόντα ενυδάτωσης και φροντίδας είναι όλα απαραίτητα, αλλά όχι αρκετά αν δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά τη βούρτσα και μάλιστα με τον σωστό τρόπο.

Πρέπει να χτενιζόμαστε καθημερινά και μάλιστα με συγκεκριμένο τρόπο.

Το βασικό λάθος που κάνουμε όσες έχουμε ίσια μαλλιά, είναι ότι τα χτενίζουμε ενώ βρεγμένα. Όταν τα μαλλιά μας είναι υγρά είναι πιο ευάλωτα και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια λάθος κίνηση με τη βούρτσα μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά στις άκρες.

Αντιθέτως, τα σγουρά μαλλιά δεν πρέπει να χτενίζονται όταν είναι στεγνά. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας, για να σπάτε τους κόμπους που δημιουργούνται από το μπάνιο.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλες οι γυναίκες στο βούρτσισμα είναι άλλο. Οι τρίχες έχουν διάρκεια ζωής περίπου 7 χρόνια και καθημερινά χάνουμε περίπου 120 από αυτές. Αν δεν τα βουρτσίζουμε σε καθημερινά βάση με σωστό τρόπο, δεν τους δίνουμε αέρα να ανοίξουν έτσι ώστε να υπάρξει δίοδος για τη δημιουργία νέων τριχών.Πηγή πληροφοριών: jenny.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ