Σε αυτές τις περιοχές παραμένει η ρύπανση στο Σαρωνικό

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση σε πολλές περιοχές από τη Σαλαμίνα ως τη Γλυφάδα μετά τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ” νοτιοδυτικά της Αταλάντης τα ξημερώματα της Κυριακής 10/09.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στο σημείο του ναυαγίου συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες για την πρόσδεση του νέου δεξαμενόπλοιου που θα προσεγγίσει στο σημείο προκειμένου να συνεχιστεί η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο “Αγία Ζώνη ΙΙ” .

Στη Σαλαμίνα και στη Ζέα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση ωστόσο εργασίες αντιρρύπανσης συνεχίζονται και στις δύο περιοχές. Στην περιοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντιρρύπανσης, ενώ στην Πειραϊκή εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται στη ξηρά.

Στη λουτρική εγκατάσταση “Φρεαττύδα”, έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής. Στη θαλάσσια περιοχή του Παλαιού Φαλήρου παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή ενώ επιχειρεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας.

Στο Ελληνικό μπροστά από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. επιχειρεί συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, όπως και στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (Ε.Ν.Ο.Α.).

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η -2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, ωστόσο οι εργασίες συνεχίζονται από ιδιωτικό συνεργείο 43 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, 30 δόκιμους λιμενοφύλακες, 11 εθελοντές, καθώς και αντιρρυπαντικά μέσα.

Στην εγκατάσταση “ARC-BALUX” επιχειρούν 57 άτομα ιδιωτικής εταιρείας και 5 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική, ενώ στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του δήμου.

Μπροστά από την ξενοδοχειακή εγκατάσταση “Divani” τοποθετήθηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης και του Λαγονησίου δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ