Στο Άγκιστρο Σερρών της φύσης και της ιστορίας – ΒΙΝΤΕΟ

Το Άγκιστρο είναι ένα μικρό χωριό 300 κατοίκων στις Σέρρες, δίπλα ακριβώς στα σύνορα με την Βουλγαρία. Γνωστό για τα ζεστά νερά του και το βυζαντινό πέτρινο λουτρό του που θεωρείται από τα παλαιοτέρα στην Ελλάδα. Μια ομάδα νέων του χωριού ίδρυσαν την Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, με στόχο να προσφέρουν στους επισκέπτες πρωτόγνωρες εμπειρίες στην πλούσια φύση και τη μοναδική ιστορία της περιοχής.

Οι πεζοπορίες στα καταπράσινα βαθύσκιωτα μονοπάτια, περιλαμβάνουν … εξερευνήσεις εγκαταλελειμμένων υπόγειων οχυρώσεων της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά» -που δέχτηκε επίθεση από τους Γερμανούς κατά τον Β΄ Π.Π- και για grand finale … χαλάρωση με μπάνιο στο φημισμένο βυζαντινό λουτρό Αγκίστρου -με το ζεστό νερό στο κορμί και στις αισθήσεις. Επόμενη εξόρμηση από Θεσσαλονίκη την Κυριακή 1/10/2017.

Η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση λειτουργεί το πρώτο Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ελλάδα (Αgkistro Action) που πραγματοποιεί οργανωμένες περιηγήσεις σε πεδία μαχών της «Μάχης των Οχυρών» (6-10/4/1941) και σε οχυρά της Γραμμής Μεταξά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συνδυάζοντας τη γνώση με την αναψυχή και τη χαλάρωση.

Πληροφορίες : www.agkistroaction.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ