Εισιτήριος βαθμός σε ΑΕΙ–ΤΕΙ

Του Αλέξανδρου Καζαντζίδη

Την καθιέρωση βάσεων ανά σχολή αντί του προκαθορισμένου αριθμού εισακτέων, που ισχύει σήμερα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε ίδρυμα θα ορίζει μια βαθμολογία και όσοι υποψήφιοι την πετύχουν θα εισάγονται στο τμήμα επιλογής τους.

Εφόσον προκριθεί η αλλαγή αυτή, αναμένεται να αφορά, αρχικά τουλάχιστον, τα μεσαία και χαμηλόβαθμα τμήματα και θα εξαιρεθούν τα δημοφιλή, όπως είναι οι ιατρικές, πολυτεχνικές και νομικές σχολές.

Οι επιτελείς του υπουργείου Παιδείας θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε διπλό όφελος. Αφενός θα πάψει το χρόνιο φαινόμενο να εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων με βαθμό ακόμα και 2,9, όπως συνέβη φέτος στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στη Ζάκυνθο. Και αυτό διότι μέχρι σήμερα εισάγονται τόσοι υποψήφιοι, όσοι απαιτούνται μέχρι να συμπληρωθεί ο καθορισμένος από το υπουργείο Παιδείας αριθμός των εισακτέων. Αφετέρου, με βάση τις ενδεχόμενες αλλαγές, οι μαθητές που με την επίδοσή τους θα πετυχαίνουν τον αντίστοιχο ελάχιστο βαθμό θα επιλέγουν ελεύθερα το τμήμα που επιθυμούν και έτσι θα μειωθεί η πίεση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Πατήστε ΕΔΩκαι διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ