Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο των δύο φοιτητών στα Χανιά

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τραγικό θάνατο δύο νέων παιδιών στις 17 Αυγούστου, όταν ένας 20χρονος οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τους δύο φοιτητές έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Στην τελευταία ανακοίνωση του Πανελλαδικού συλλόγου, «SOS Τροχαία Εγκλήματα» που αφορούσε στην απόδοση κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος και την απελευθέρωση του δράστη, προκύπτουν νέα στοιχεία, που χρήζουν προσοχής και προβληματισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανελλαδικού συλλόγου, στις 23 Αυγούστου, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων, αποκάλυψε ότι τα αποτελέσματα του αλκοτέστ στο οποίο είχε υποβληθεί ο δράστης αφορούσαν σε μέτρηση σε εκπνεόμενο αέρα και όχι στο αίμα όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο δικηγόρος του δράστη και άρα η συγκέντρωση 0.35 mg/Lπου ανιχνεύτηκε είναι σαφώς πάνω από το νόμιμο όριο που είναι 0.25 mg/l (για νέους οδηγούς με άδεια οδήγησης μέχρι δυο χρόνια το όριο είναι 0.10 στην μέτρηση στον αέρα – ο 20χρονος δράστης δεν αποκλείεται να ανήκει και σ αυτή την κατηγορία). Όλα αυτά που γνώριζαν οι δικηγόροι από την δικογραφία προφανώς ήταν σε γνώση του εισαγγελέα. Δύο λοιπόν επιβαρυντικοί παράγοντες (ταχύτητα & αλκοόλ) με αποτέλεσμα δυο θανάτους ανθρώπων και ενός ζώου δεν συνιστούν τίποτα πέραν της αμέλειας.

Πηγή: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ