• 41 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Ποια η κατάσταση σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Λεγρενά

  12:02 μμ, Δευτέρα 21 Αυγ 2017 12:02 μμ, Δευτέρα 21 Αυγ 2017

  Από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας εκδηλώθηκαν 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

  H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Κυριακη στις 13:55 στην περιοχή Ροδινά Ηλείας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα Ε/Π Chinook.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 17 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

  Στο νησί της Ζακύνθου: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Κυριακή στις 9 το βράδυ στην περιοχή Νεραντζούλες, όπου επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στις 9:05 το βράδυ στην περιοχή Σκοπός, όπου επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Οι παραπάνω πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο, όπως και οι υπόλοιπες πυρκαγιές της Ζακύνθου, στις οποίες παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση αυτών.

  Στην Κεφαλονιά: Στο σύνολο των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από τις 17/8/2017 έως και τις 20/8/2017 παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση αυτών. Όλες οι πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου 2017 και ώρα 16:16 σε δασική έκταση, στον Κάλαμο Αττικής παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη για την πλήρη κατάσβεσή της.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου 2017 και ώρα 12:10 σε αγροτοδασική έκταση, στη περιοχή Κρυόνερο Ηλείας είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

  Υπό μερικό έλεγχο:

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το Σάββατο στις 12:30 στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, το Σάββατο στις 18:40 στην περιοχή Κοκκίνι Κέρκυρας, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το ΣάββατΟ στις 13:11 στην περιοχή Λεγρενά του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής, είναι περιμετρικά οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα και δέκα άτομα πεζοπόρο τμήμα.

  Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

  Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

  Όσοι από τους πολίτες βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών παρακαλούνται να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

  Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

  Και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Μεσσηνίας και τα νησιά Κέρκυρα, , Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα