Η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στον Realfm 97,8 για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Στην κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη χώρα αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Η πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική είναι σε εξέλιξη. Έχει μία μεγάλη περίμετρο… Επίγειες δυνάμεις 68 οχήματα, 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο, 15 εθελοντικά οχήματα και 22 οχήματα από τους δήμους και από την περιφέρεια και κάποια μηχανήματα και από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ περιτροπής” είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ερωτηθείσα εάν χρειάζεται η περαιτέρω ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων η Επιπυραγός απάντησε μεταξύ άλλων ότι “διατίθεται ότι είναι δυνατό σε εναέρια μέσα. Όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι δεν μπορούν να επιχειρούν ταυτόχρονα, γιατί έχουν κάποιους χρόνους που πρέπει να γυρίσουν να ανεφοδιαστούν και να ελεγχθούν. Εκείνη την ώρα πρέπει να πετάξουν κάποια άλλα, για να καλύψουν το δικό τους το κενό, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα μαζί”.

“Στη Ζάκυνθο και εκεί οι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη. Στην Κεφαλονιά υπάρχουν κάποιες πυρκαγιές, αλλά δεν είναι ανησυχητικές. Το βάρος έχει πέσει στην Αττική και στη Ζάκυνθο”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ