46 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στις 4 Αυγούστου στην περιοχή Πιτσινάδες Κυθήρων είναι σε ύφεση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 12 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 οχήματα ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 9 Αυγούστου στην περιοχή ΜαριέςΣτενίτης Ζακύνθου είναι οριοθετημένη περιμετρικά με διάσπαρτες εστίες εντός της καμένης έκτασης. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 9 Αυγούστου στην περιοχή Νεοχώρι Γορτυνίας είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα ΟΤΑ και 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 10 Αυγούστου στην περιοχή Βροντερό Φλώρινας είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Καταστάρι – Παναγούλα Ζακύνθου είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.

Οι πυρκαγιές που εισήλθαν χθες από την Αλβανία στις περιοχές Παλαμπάς και Λημέρι στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας βρίσκονται σε εξέλιξη και επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5άτομα πεζοπόρο.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν υπαίθρω έκταση στις 10 Αυγούστου στην Καισαριανή Αττικής.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 8 Αυγούστου στην περιοχή Τ.Κ Τσεκούρι Πάργας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 8 Αυγούστου στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν υπαίθρω έκταση στις 10 Αυγούστου στην Πρέβεζα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 10 Αυγούστου στο Μαζαράκι Ηλείας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 10 Αυγούστου στο Δίλοφο Φαρσάλων έχει κατασβεσθεί.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και στα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθο. Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Μαγνησίας, Πιερίας, Ημαθίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Αργολίδας και στα νησιά Κύθηρα, Κρήτη, Χίο, Σάμο, Ικαρία και στα Δωδεκάνησα. Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ