“Όχι” από τον εισαγγελέα στο αίτημα της Ηριάννας για αποφυλάκιση

Της Άννας Κανδύλη

Απέρριψε ο εισαγγελέας της έδρας το αίτημα της 29χρονης Ηριάννας για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει παρόμοια αδικήματα.

Απορριπτικός ήταν ο εισαγγελέας και για τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” και υπέβαλλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Η 29χρονη που αιτείται την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”, απευθυνόμενη στους δικαστές είπε πως:

“Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων”.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ