Κάθειρξη εννέα ετών σε γνωστό δικηγόρο για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ από πελάτη του

Της Άννας Κανδύλη

Κάθειρξη εννέα ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον δικηγόρο Ασ. Ασημακόπουλο, ο οποίος, όπως έκριναν οι δικαστές, υπεξαίρεσε εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον Αλέξανδρο Αβατάγγελο, προκειμένου να μην προφυλακιστεί μετά την απολογία του για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Το δικαστήριο του επέβαλλε ομόφωνα κάθειρξη 8 ετών για την υπεξαίρεση και φυλάκιση 2 ετών για απιστία δικηγόρου. Η ποινή συγχωνεύθηκε στα 9 χρόνια και ανεστάλη μέχρι το εφετείο με οριακή πλειοψηφία 2-1. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά από μήνυση του Α.Αβατάγγελου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος , τον Οκτώβριο του 2013, ανέλαβε την υπεράσπιση του επιχειρηματία ο οποίος απολογήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2013 στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα,της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ.

Ο Αλ. Αβατάγγελος κατέθεσε στο λογαριασμό του συνηγόρου του 575.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί η εγγύηση των 500.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορούσε την αμοιβή του δικηγόρου. Τα χρήματα αυτά όμως ουδέποτε καταβλήθηκαν ως εγγύηση, με αποτέλεσμα στις 20 Δεκεμβρίου 2013 να εκπέσουν οι περιοριστικοί όροι και ο επιχειρηματίας να συλληφθεί όταν πήγε να δώσει το παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατήθηκε περίπου 4,5 μήνες, μέχρι να συγκεντρώσει και πάλι το ποσό των 500.000 για την εγγύηση.

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ»

Ο δικηγόρος, που είναι κατηγορούμενος και σε μία ακόμη παρόμοια υπόθεση υπεξαίρεσης επίσης 500.000 ευρώ και η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2018, υποστήριξε σ το δικαστήριο ότι χρειάστηκε τα χρήματα προκειμένου να καλύψει επείγουσες οικογενειακές του ανάγκες. Ωστόσο αν και ρωτήθηκε κατ΄επανάληψη από τους δικαστές αρνήθηκε να απαντήσει σε τι αφορούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,την ημέρα της απόφαση κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 21.500 ευρώ στο όνομα του μηνυτή του και ζήτησε αναβολή μέχρι τον Σεπτέμβριο για να συγκεντρώσει και τα υπόλοιπα. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα.

Σημειώνεται ότι με δυο αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, έχει αφαιρεθεί η άδεια δικηγόρου από τον κ. Ασημακόπουλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ