Η καλλονή δικηγόρος των Ρομά – ΒΙΝΤΕΟ

Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου είναι διεθνολόγος, νομικός και πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου των Ρομά “Ελειθώ”.

Η εντυπωσιακή δικηγόρος έχει σπουδάσει Νομική, Ευρωπαϊκές Σπουδές Πολιτικής Ηθικής και Φιλοσοφίας και Πληροφορικής στο Λονδίνο, ενώ έχει διατελέσει Σύμβουλος της Commission σε ζητήματα φυλετικών διακρίσεων, μέλος ομάδας εμπειρογνωμόνων FERYP, Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Υγείας και Θεματική Υπεύθυνη προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του υπουργείου Παιδείας.

Η κ. Χαλιλιποπούλου μίλησε στον ΣΚΑΪ και στην ερώτηση για το αν υπάρχει κύτταρο εγκληματικότητας μεταξύ των Ρομά, απάντησε: “Πλέον, δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί και να ισχυριστεί το αντίθετο” και πρόσθεσε:” Δυστυχώς, η πραγματικότητα και οι εξελίξεις αυτό ακριβώς έχουν δείξει, ότι υπάρχει εγκληματικότητα, αλλά είναι, ίσως, λάθος το γεγονός ότι εστιάζουμε μόνο τώρα σε αυτή την κοινωνική ομάδα και στην παραβατικότητά της”.

“Θεωρώ ότι έχουμε όλοι ευθύνη, και δυστυχώς τώρα θρηνούμε τον χαμό ενός μικρού παιδιού, που στάθηκε αφορμή να ασχοληθούμε με αυτή την κοινωνική ομάδα, την παραβατικότητά της, που υπάρχει στις γκετοποιημένες περιοχές, όπου πρέπει να πούμε ότι και οι ίδιοι οι κάτοικοι, αυτής της κοινωνικής ομάδας, αντιμετωπίζουν τον ίδιο φόβο με τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, γιατί δεν είναι όλοι παραβατικοί. Δεν είναι όλοι έμποροι ναρκωτικών και σίγουρα δεν έχουν όλοι στην κατοχή τους όπλα”.

Δείτε το απόσπασμα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ