Το μπάρμπεκιου αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Προγραμματισμός

Η μαγειρική σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως το μπάρμπεκιου και το τηγάνισμα, οδηγεί στη δημιουργία καρκινογόνων χημικών ουσιών στο κρέας, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες που δημοσιεύτηκαν τον Απρίλιο.

Οι επιστήμονες λένε πως αυτές οι βλαβερές ουσίες προκαλούν αλλαγές στο DNA του ανθρώπου και αυξάνουν τον κίνδυνο της εμφάνισης του καρκίνου.

Οι ειδικοί λένε επίσης πως αυτές οι έρευνες δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι πρέπει να σταματήσουμε κάθε κατανάλωση ψημένου κρέατος, αλλά ότι θα ήταν προτιμότερο να την μειώσουμε σημαντικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο usay.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ