Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη στο facebook

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις έδωσε χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας πρωτοδικών σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα σόσιαλ μίντια κατά του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο εισαγγελέας παρενέβη μετά από σχετική καταγγελία που απέστειλε ο κ.Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια στα σόσιαλ μίντια και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που με τη σειρά της σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στην παραγγελία του δεν ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για αυτό και ο κ.Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ