Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ στον ΑΝΤ1 για την “Μπλε Φάλαινα” – ΒΙΝΤΕΟ

Για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι “Μπλε Φάλαινα“, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος.

“Έχουμε πολλές καταγγελίες, πολλές αναφορές κυρίως διότι αυτό το παιχνίδι βασίζεται σε ένα ψέμα. Τα παιδιά επειδή δεν ξέρουν ότι είναι ψεύτικο αυτό που βλέπουν, το μιμούνται. Παίρνουν μαχαίρια και ξυράφια και σκαλίζουν τα χέρια τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι έχει συλληφθεί ο άνθρωπος που ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία.

Επεσήμανε επίσης, ότι οι γονείς είναι το πρώτο επίπεδο συναγερμού για τέτοιες περιπτώσεις.

“Οι γονείς μπορούν να κάτσουν μαζί με το παιδί, να σερφάρουν μαζί και να μην απαξιώνουν τα παιδιά, ή να ενεργοποιήσουν το φίλτρο ασφαλούς πλοήγησης το οποίο κόβει τη βίαιη συμπεριφορά, τη βωμολοχία, τις περίεργες εικόνες, το σεξουαλικό περιεχόμενο και να νιώσουν πιο ασφαλείς”, πρότεινε.

Όσο για το πόσο εύκολο είναι ένας έφηβος να παρασυρθεί, καθώς η γενιά αυτή είναι της επικοινωνίας και της πληροφορίας, απάντησε:

“Αυτή η γενιά είναι προχωρημένη στην επιφάνεια, γιατί δεν υπάρχει υποδομή κυρίως με τη βοήθεια του σχολείου στην πληροφορική. Θα έπρεπε να είχαμε υποστήριξη, να τους μαθαίνουν το σήμερα του ίντερνετ και όχι το χτες της ιστορίας του ίντερνετ. Πρέπει να εστιάσουμε στο τι συμβαίνει σήμερα και να ενημερώσουμε τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν κάτι πατώντας τα κουμπιά του χωρίς να καταλαβαίνουν το βάθος των προεκτάσεων ότι το απλό κουμπί μπορεί να γίνει σκανδάλη. Πρέπει να φέρουμε τον εικονικό κόσμο στον πραγματικό κόσμο. Όταν κάνουμε τη ζεύξη εικονικού-πραγματικού το παιδί προσγειώνεται στο σήμερα και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το ξυράφι κόβει…”

“Στο παιδί πρέπει να μιλάς με ζεστά λόγια και να νιώσει ότι έχει ποιοτικό χρόνο μαζί σου και ότι έχει το ενδιαφέρον σου. Αλλιώς, θα πάρει το ξυράφι, θα χαρακωθεί για να το δεις και να το ρωτήσεις ‘Τι κάνεις; Πώς πέρασες τη μέρα σου;'”, καταλήγει.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ