Τραγωδία από εκτροχιασμό τρένου στη Θεσσαλονίκη: 3 νεκροί και 11 τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

Από τον φοβερό εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ακόμη 11 άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο πολυτραυματίες και άλλα εννέα άτομα που έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό, και είχε ξεκινήσει στις 16.18.

Φτάνοντας στην περιοχή Άδενδρο Θεσσαλονίκης, στις 21.40, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, τα 5 βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, με τη μηχανή να “καρφώνεται” και να διαπερνά παρακείμενο κτίσμα του ΟΣΕ που βρίσκεται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Στο κτίσμα αυτό ζούν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι ευτυχώς άκουσαν τον θόρυβο και πρόλαβαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε να γλιτώσουν από βέβαιο θάνατο πηδώντας έξω από το κτίσμα.

“Είδα τον χάρο με τα μάτια μου”, είπε ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία των γειτόνων του.

Η στιγμή της άφιξης των τραυματιών στο νοσοκομείο Παπανικολάου:

Στον τόπο της τραγωδίας επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό των επιβατών 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 80 αστυνομικοί, 28 διασώστες του ΕΚΑΒ με 12 ασθενοφόρα καθώς και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς.

Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών.

Στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είπε ότι πρέπει να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια της τραγωδίας.

Ερωτηθείς για το εάν υπήρχε κάποια ενημέρωση για προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως “ποτέ ο ΟΣΕ δεν ενημέρωσε κανέναν φορέα ότι υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο” και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεση διερεύνηση των αιτιών.

Στο σημείο του δυστυχήματος η κυκλοφορία διεξάγεται από μονή γραμμή ενώ κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τραίνα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως.

Δείτε εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος:

Πηγή: alexandriamou.gr, bloko.gr, thestival.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ