«Έφυγε» από τη ζωή ακτιβίστρια της ΛΟΑΤ κοινότητας

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Βλάμη, ακτιβίστρια της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Η Ευαγγελία ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του φεμινιστικού λεσβιακού ακτιβισμού στην Ελλάδα με περισσότερα από 40 χρόνια δράσης υπέρ των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων.

Ήταν η πρώτη λεσβία που τέλεσε πολιτικό γάμο στη χώρα στην Τήλο το 2008 ενώ ήταν μέλος και του Athens Pride για πάνω από μια δεκαετία. Οι αγώνες τις σχημάτισαν τη σύγχρονη κοινότητα και μέσα από αυτούς θα τη θυμόμαστε για πάντα. Η ομάδα του περιοδικού antivirus».

Για το θάνατο της Βλάμη, έγραψε και ο δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας, ΛΟΑΤ ακτιβιστής και πολιτευτής Γρηγόρης Βαλιανάτος με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Με απέραντη οδύνη και αγάπη είμαι υποχρεωμένος ν ανακοινώσω προς θεούς κι ανθρώπους πως η μεγάλη η δυνατή η τρυφερή η αποφασισμένη καρδιά τη φεμινίστριας λεσβίας ακτιβίστριας Ευαγγελίας Βλάμη δεν χτυπάει πια. Για 4 δεκαετίες η Βαγγελιώ με τους αγώνες, τη συντροφιά, τη συμμετοχή, τη γλώσσα και την τρυφερότητά της άλλαξε τη ζωή μας. Το θάρρος, η ψυχάρα η τόλμη και η αγάπη της προς όλες μας θα είναι πάντα μαζί μας. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ