Παρανάλωμα του πυρός ο ιστορικός ναός του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή – ΦΩΤΟ

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες έσπευσε στον Ιερό Ναό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει το romfea.gr, από το περιστατικό αυτό αποκαλύφθηκε η κρατική αδιαφορία που όλα αυτά τα χρόνια επιδεικνύεται για το ναό που λειτούργησε ως η πρώτη μητρόπολη των Αθηνών. Οι επίμονες προσπάθειες των ιερέων του ναού να εντάξουν αυτό το σπουδαίας σημασίας πολιτιστικό και θρησκευτικό μνημείο δεν έχουν πιάσει τόπο. Έχουν γίνει μελέτες για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες με το κόστος να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ναού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σκοπός είναι να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ανάδειξης του κτίσματος και των πολιτιστικών θησαυρών του και να μπουν σύγχρονα συστήματα πυρόσβεσης και προστασίας.

«Το περιμέναμε να συμβεί με μαθηματική ακρίβεια. Ευτυχώς τα χειρότερα τα αποφύγαμε. Μέχρι πότε όμως θα είναι έρμαιο της κρατικής αδιαφορίας το ιστορικό αυτό μνημείο;» λένε οι κάτοικοι της περιοχής στο romfea.gr.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: romfea.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: romfea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ