Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας στα νοσοκομεία της Αττικής – ΒΙΝΤΕΟ

Ιατρικοί φάκελοι με ευαίσθητα δεδομένα 18.000 ασθενών χάθηκαν λόγω υπερχείλισης της αποχέτευσης στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, ενώ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όσοι φάκελοι ασθενών δεν είναι σκορπισμένοι στους διαδρόμους των υπογείων στοιβάζονται σε κοντέινερ.

Στις αρχές Απριλίου η διοίκηση του νοσοκομείου “Σωτηρία” έδωσε εντολή για καταστροφή ιατρικών φακέλων που δεν έχει λήξει η 20ετής προθεσμία διατήρησής τους, «ωστόσο αλλοιώθηκαν λόγω αιφνίδιας διαρροής των σωληνώσεων αποχέτευσης στον χώρο που ήταν αποθηκευμένοι και δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν», όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο..

Τριτοκοσμική είναι η κατάσταση και στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου η οροφή του Αιματολογικού Τμήματος καταρρέει και οι γιατροί στα υπόγεια εξετάζουν τους ασθενείς δίπλα σε… ποντίκια και κατσαρίδες.

Στο νοσοκομείο υπάρχουν δωμάτια νοσηλείας με οκτώ κρεβάτια χωρίς τουαλέτα, η αποθήκη βρίσκεται σε σιδερένιους οικίσκους από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η αποθήκη του νοσοκομείου και η τεχνική υπηρεσία μόλις σήμερα απέκτησαν… ταβάνι.

Όπως λένε γιατροί και νοσηλευτές, η λειτουργία του νοσοκομείου βρίσκεται “στην κόψη του ξυραφιού”. Και αυτοί που καταγγέλλουν τον “Μεσαίωνα” του ΕΣΥ είναι γιατροί που έκαναν την ειδικότητα τους μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τη δεκαετία του ’90.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ