Μακρύς ο κατάλογος των θυμάτων από δυστυχήματα με ελικόπτερα “Χιούι” – ΒΙΝΤΕΟ

Το σημερινό δυστύχημα με το ελικόπτερο τύπου “Χιούι” UH-1H της Αεροπορίας Στρατού στο Σαραντάπορο Ελασσόνας δεν ήταν, δυστυχώς, το πρώτο.

Στα 37 χρόνια, που ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρων πετά με τα ελληνικά χρώματα, σημειώθηκαν πολλές πτώσεις με δεκάδες νεκρούς. Το πρώτο δυστύχημα σημειώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1980, με ελικόπτερο αυτού του τύπου να πέφτει στον Κορινθιακό κόλπο με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους ο κυβερνήτης και ένας πολίτης.

Το δεύτερο δυστύχημα σημειώθηκε στις 18 Μαΐου του 1994. Το ελικόπτερο τύπου “Χιούι”, στο οποίο επέβαιναν επτά άτομα, κατέπεσε στη λίμνη της Καστοριάς. Νεκροί εντοπίζονται ένας αξιωματικός και ένας πολίτης, ενώ από θαύμα γλιτώνουν οι υπόλοιποι πέντε επιβάτες.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους συμβαίνει ακόμη ένα δυστύχημα. Σε ελικόπτερο τύπου τύπου “Χιούι” επιβιβάζονται επτά δασοκομάντος που συμμετείχαν σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Περιστέρια Δράμας.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ το ελικόπτερο επιστρέφει στη βάση του, βρίσκει σε πυλώνα της ΔΕΗ και στη συνέχεια πέφτει σε βραχώδη περιοχή. Από τα συντρίμμια ανασύρονται νεκροί οι δασοκομάντος, αλλά και τα τρία μέλη του πληρώματος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ