Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων .

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του με ψήφους 3-2.

Όπως είπε η εισαγγελέας, θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του. «Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», υποστήριξε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, ενώ είναι κρατούμενος, και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του», ανέφερε η εισαγγελέας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ