Πέφτουν κεφάλια στην ΕΛ.ΑΣ. για το φιάσκο με τον ληστή που κρυβόταν στην ντουλάπα

Προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες την υπόθεση της ληστείας στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου, με αποτέλεσμα να διαφύγει μέσα από τα χέρια τους ο τέταρτος από τους δράστες.

Αμέσως από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε έρευνα και δεν αποκλείεται οι ευθύνες που θα αποδοθούν να είναι βαριές.

Η υπόθεση εξελίχθηκε από επιτυχία σε φιάσκο για την ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποκάλυψη ότι ένας από τους τέσσερις ληστές κατάφερε να διαφύγει παραμένοντας κρυμμένος για περισσότερες από 13 ώρες μέσα στην ντουλάπα του διαμερίσματος που νωρίτερα είχε επιχειρήσει να ληστέψει μαζί με τους συνεργούς τους.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν και φυσικά να αποδοθούν οι ευθύνες.

«Σχετικά με τη ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επί της ουσίας η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αναγνωρίζει ότι υπήρξε πρόβλημα ανάμεσα στους αξιωματικούς των διαφορετικών υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου βρέθηκαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Ασφάλειας και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υποτίθεται ότι όλοι τους είχαν πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στο διαμέρισμα αλλά όπως αποδείχθηκε κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί από διαφορετικές υπηρεσίες άνοιξαν την ντουλάπα ωστόσο δεν κατάφεραν να διακρίνουν τον ληστή αφού ήταν καλυμμένος με ρούχα. 

«Ο μύλος είναι χάρβαλο και το νερό κομμένο…»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος σχολίασε την υπόθεση με τη λαϊκή παροιμία «ο μύλος είναι χάρβαλο και το νερό κομμένο και έτσι δεν μπορούμε να αλέσουμε αλεύρι».

Όπως είπε δεν έγινε με τον σωστό τρόπο η έρευνα των αρχών. Βασικοί κανόνες που διδάσκονται στις σχολές αστυνομικών, είναι η έρευνα του τόπου στον χώρο του εγκλήματος, και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η δουλειά δεν έγινε σωστά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν ευθύνες, επισημαίνοντας ως αιτίες τις παραλήψεις στην έρευνα των αστυνομικών και την έλλειψη εμπειρίας και εκπαίδευσης.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τη ληστεία που κατέληξε σε περιπετειώδη καταδίωξη, καθώς η αστυνομία έφθασε ενόσω οι δράστες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν στα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο, ο ένας εκ των οποίων είναι αυτός που παρέμεινε κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος επί 14 ώρες.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ