Σοβαρά προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στην Κάσο – ΦΩΤΟ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Κάσο η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τη νύχτα το νησί και είχε ως συνέπεια να ξεχειλίσουν τα ποτάμια Φράχτης και Σκυλάς.Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νικολάου, το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πολλές περιοχές, ενώ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Αρβανιτοχώρι. «Ο δρόμος έχει κοπεί σε αρκετά σημεία, έχει γεμίσει η περιοχή μπάζα. Υπάρχουν προβλήματα με την υδροδότηση αλλά και τις τηλεπικοινωνίες» τονίζει ο κ Νικολάου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «οι προσπάθειες του δήμου έχουν επικεντρωθεί αυτές τις ώρες στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην πλευρά του νησιού όπου υπάρχουν οικισμοί και στη συνέχεια, θα στραφούν οι Αρχές και στη νότια πλευρά, όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση. Προσπαθούμε με τα λίγα μηχανήματα του δήμου να ανοίξουμε τους δρόμους».

Όπως σημειώνει ο κ. Νικολάου πρέπει να κατασκευαστούν δύο νέα φράγματα σε αυτά τα δύο ποτάμια καθώς τα παλιά είναι πολύ μικρά, συγκρατούσαν μόνο τη φόρα του νερού και δεν άντεξαν.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΠηγή ΦΩΤΟ: rodiaki.gr, kasosnews.wordpress.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ