Στα Μανιάτικα φθάνει σήμερα ο μετροπόντικας

Στον σταθμό Μανιάτικα του Πειραιά αναμένεται να φθάσει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι,το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων του Μετρό, γνωστό ως μετροπόντικας.

Παρόντες στο σημείο όπου θα φτιαχτεί ο σταθμός θα είναι ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, η διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η επέκταση της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα προς τον Πειραιά θα έχει μήκος 7,6 χιλιόμετρα, με έξι σταθμούς.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται στα τέλη του 2020, έως τις αρχές του 2021, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με μία ενιαία γραμμή 50 χλμ διάρκειας μόλις 65 λεπτών.

Μετά τα Μανιάτικα θα απομένουν 2,2 χλμ έως το κέντρο του Πειραιά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της στεγανότητας δίπλα στον τερματικό σταθμό του Ηλεκτρικού.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσουν σταδιακά οι πρώτοι τρεις σταθμοί: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια.

Η παράδοση των πλατειών από τις οποίες διέρχονται οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα γίνεται τρεις έως έξι μήνες νωρίτερα από την εταιρεία της Αττικό Μετρό.

Σημειώνεται, ότι με αφορμή την έλευση του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά, η εταιρεία «DIMAND AE» υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συναντίληψης με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά, όπου βρίσκονταιτα βιομηχανικά και τα αποθηκευτικά κτίρια του πρώην καπνεργοστασίου «Παπαστράτος».

Τα κτίρια αυτά θα ξαναζωντανέψουν με νέες σύγχρονες χρήσεις και λειτουργίες τοπικού, υπερτοπικού και μητροπολιτικού χαρακτήρα, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση όλης της περιοχής, ενώ η επένδυση αναμένεται να αγγίξει σε βάθος χρόνου τα 100 εκατ. ευρώ.

Επίσης, με την ανάληψη της διαχείρισης του λιμανιού από την Cosco pacific, πολλές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου του μετρό στον Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ