Κυπριανίδης: Η Rolls – Royce και η βίλα του Ωνάση με τον θησαυρό

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του Μανώλη Κυπριανίδη. Για τις ελβετικές Αρχές, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος προσδιορίζεται λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Σαφείς απαντήσεις θα δοθούν από τον ιατροδικαστή, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί η αυτοκτονία, το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι να βρεθεί τι οδήγησε τον Μανώλη Κυπριανίδη στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η Rolls – Royce και η βίλα του Ωνάση με τον θησαυρό

Το ζεύγος Κυπριανίδη – Φλέγγα κατοικούσε σε ένα από τα ωραιότερα διαμερίσματα της Αθήνας, στη λεωφόρο Αμαλίας απέναντι από τη Βουλή και με θέα τον Εθνικό κήπο. Παλιοί φίλοι του θυμούνται ότι ο Κυπριανίδης κυκλοφορούσε στις αρχές των 80s με Rolls – Royce και διέθετε πολυτελή θαλαμηγό, η οποία ανήκε στη σύζυγό του, ενώ συχνά επισκέπτονταν τη Μύκονο.

Το ζεύγος είχε έντονη κοσμική ζωή, ενώ μετά τον χωρισμό ο bon viveur Μανώλης Κυπριανίδης δεν ξαναπαντρεύτηκε. Στις μεγάλες σχέσεις του, εκτός από τη Μιμή Ντενίση, συγκαταλέγεται η αριστοκρατική Μαρσέλ Αντζελ που αργότερα παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Κρίτωνα Λεντούδη.

Τα τελευταία χρόνια ο Μανώλης Κυπριανίδης είχε απομονωθεί στη βίλα- φρούριο (του Αριστοτέλη Ωνάση) στο Λαγονήσι. Στην περίφημη βίλα με την ιδιωτική μαρίνα, την οποία ο Ωνάσης είχε παραχωρήσει στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο Κυπριανίδης «έκρυβε» ένα μικρό θησαυρό: μια τεράστια συλλογή έργων που ανήκαν στην ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Μάλιστα υπερηφανευόταν στους λιγοστούς καλεσμένους του για τα έργα και για το μαύρο πιάνο με ουρά που όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, ήταν αυτό που είχε αγοράσει ο Ωνάσης την εποχή της σχέσης του με την Κάλλας.Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ