Επιστημονική ημερίδα για την Αγία Φιλοθέη

Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Η Κυρά των Αθηνών και Καλλιμάρτυς του Γένους. Η συμβολή της Αγίας Φιλοθέης στην πνευματική αφύπνιση του ελληνικού λαού» πραγματοποιείται την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Η ημερίδα αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση των τριήμερων εορτασμών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης και εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ·Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.·Χαιρετισμός από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Συμεών.·Εισαγωγική ομιλία από τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Δρ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη.·Ομιλίες από:·την ομότιμη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Καλλιόπη Μπουρδάρα με τίτλο: «”Διὰ τὴν ἐλευθερίαν τῶν αἰχμαλώτων χριστιανῶν, διὰ ταῖς παρθέναις μοναχαῖς”. Ἔκκλησις Φιλοθέης μοναχῆς πρὸς Γερουσίαν τῶν Ἐνετῶν»·τον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Νικόλαο Νικολαΐδη με τίτλο: «Θεολογικὴ προσέγγισις τῆς ἐν Χριστῷ μαρτυρίας καὶ τοῦ μαρτυρίου τῆς Ἁγίας Φιλοθέης τῆς Ἀθηναίας»·τον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Νικόλαο Τζιράκη με τίτλο: «Ὑμνολογικὴ  αναφορὰ τῆς Ἀκολουθίας τῆς Ἁγίας Φιλοθέης»·την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Ζωή Γκενάκου με τίτλο: «Ὁσία Φιλοθέη Μπενιζέλου: Προσφορὰ στὴ Γυναίκα».Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό μέρος από τον Χορό Ψαλτών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την χοραρχία του αναπληρωτή καθηγητή Δημητρίου Μπαλαγεώργου.

Πέρας προσέλευσης: 17.45΄

Π.Α.: e-mail[email protected]

Παρακαλούμε να επιδεικνύετε την πρόσκληση κατά την είσοδο

Δείτε την πρόσκληση εδώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ