Σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης για τη βόμβα στο Κορδελιό – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης το σχέδιο οργανωμένης μετακίνησης 72.000 κατοίκων. Είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα, προκειμένου πυροτεχνουργοί να αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να μεταφέρουν τη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή, σε ασφαλή χώρο.

Η αστυνομία, θα περιφρουρήσει την επιχείρηση με χίλιους αστυνομικούς και θα τοποθετήσει κορδέλα μήκους τριάντα χιλιομέτρων για να καλύψει όλη την περιφέρεια της ζώνης εκκένωσης, που θα αναπτυχθεί σε ακτίνα 1.900 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Τα μέτρα της αστυνομίας θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί της Κυριακής ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν τους πολίτες για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να αποφευχθούν κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων.

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στη ζώνη εκκένωσης, θα απαγορεύεται από τις 10 το πρωί και μετά. Νωρίτερα, οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα γίνονται δωρεάν, στα δρομολόγια για τη μετακίνηση των πολιτών της περιοχής, ενώ θα διατεθούν όσα οχήματα απαιτηθούν για τη διαδικασία. Ο ΟΣΕ, τέλος, ενημέρωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των τρένων από 9.30 το πρωί της Κυριακής ως το τέλος της επιχείρησης.

Έκτακτη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε για την επιχείρηση της εξουδετέρωσης της βόμβας, στο δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου. Σε ερώτηση, για την ψυχολογία των δημοτών, ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας απάντησε σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που έγιναν viral στο διαδίκτυο:

«Όπως βλέπετε με χιούμορ αντιμετωπίζεται η κατάσταση στο διαδίκτυο και παντού. Είναι καλό αυτό, που υπάρχει το χιούμορ. Ξέρουν οι πολίτες ότι μπορεί να υποστούν μια ταλαιπωρία για το τίποτα, όμως αυτό θα το πούμε στο τέλος. Πάντως προς το παρόν το λαμβάνουν με χιούμορ και έχω να πω ότι καλύτερα που το αντιμετωπίζει ο κόσμος έτσι, παρά με έναν πανικό». 

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: seleo.gr

Πηγή φωτο/βίντεο: dailythess.gr, thessnews.gr, seleo.gr

Διαβάστε επίσης:

“Ενθύμιο” ενός λανθασμένου βομβαρδισμού των συμμάχων είναι η βόμβα στο Κορδελιό

Κατέρρευσε ενετικός επιπρομαχώνας στα Χανιά από την κακοκαιρία – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ