Εξαρθρώθηκε σπείρα μαστροπών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, σπείρα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών. Συνελήφθησαν, τέσσερεις Έλληνες, ηλικίας 33, 33, 31 και 30 ετών, καθώς και δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 50χρονος και μία 34χρονη, μέλη της σπείρας.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προβαίνοντας στη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, υπηκόων Μολδαβίας, μέσω διαφόρων “γραφείων” ερωτικών ραντεβού της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μέσω αγγελιών που καταχωρούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες εξεύρεσης εργασίας, εντόπιζαν γυναίκες που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και της έπειθαν να έλθουν στην Ελλάδα, με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας που θα τους απέφερε ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές.

Με την άφιξή τους στην Αθήνα, τις παραλάμβαναν και τις εγκαθιστούσαν σε δύο διαμερίσματα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη χρήση και στη συνέχεια τις διέθεταν σε διάφορα «γραφεία» ερωτικών ραντεβού.

Καθημερινά οι οδηγοί παραλάμβαναν τις αλλοδαπές, από τα διαμερίσματα που διέμεναν και τις μετέφεραν σε ξενοδοχεία και οικίες «πελατών», όπου πραγματοποιούνταν τα ερωτικά ραντεβού, το αντίτιμο των οποίων αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό των 130 ευρώ ανά ώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με το ρόλο που κατείχαν.

Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που διήρκησε η έρευνα, εντοπίστηκαν οι οικίες όπου ήταν εγκατεστημένα τα θύματα και εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος κατοικίας των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, καθώς  και των οδηγών που μετέφεραν τα θύματα στα ερωτικά ραντεβού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Διαβάστε επίσης:

Ανάκληση μηνύσεων για τον ξυλοδαρμό της φοιτήτριας από τον λέκτορα στον Βόλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ