Τι λέει ο Λέκκας για τους σεισμούς που ταρακούνησαν τη Λέσβο

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από τις 5:55 το πρωί μέχρι και πριν από λίγο κοντά στη Λέσβο με ισχυρότερο σεισμό αυτόν στις 12:58 το μεσημέρι με 5,2 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο βρίσκεται στο γεωγραφικό χώρο της Τουρκίας 34 χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Νωρίς το πρωί έγινε επίσης ένας ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ με τον τελευταίο στις 01:45 το μεσημέρι να είναι 4,2 Ρίχτερ με αρκετούς μικρότερους ενδιάμεσους μετασεισμούς.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Λέσβου αλλά και της Χίου, όπου έγινε επίσης αισθητός ο σεισμός, ωστόσο, όπως ανέφερε, το φαινόμενο παρακολουθείται γιατί προέρχεται από μια περιοχή όπου υπάρχει ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε όμως ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας που στο παρελθόν έχει δώσει πολύ ισχυρούς και καταστρεπτικούς σεισμούς. Σημείωσε δε ότι χρειάζεται περίπου ένα χρονικό διάστημα 48 ωρών για να μπορεί να γίνει λόγος για πλήρη εκτόνωση του φαινομένου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στη Μυτιλήνη

Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Λέσβου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ