Επανάσταση στον φωτισμό και στην τσέπη

Μέχρι τώρα αυτό που όλοι γνώριζαν ήταν οι λεγόμενες οικονομικές λάμπες. Πλέον, οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας αποδεικνύεται ότι δεν αποτελούν την πιο οικονομική λύση για τον οικιακό φωτισμό. Οι λαμπτήρες Led ήρθαν για να τις αντικαταστήσουν και να προσφέρουν άψογο φωτισμό και κυρίως να ελαφρύνουν την τσέπη μας από ένα σημαντικό και αναπόφευκτο έξοδο.

Πριν από χρόνια, οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά και αντικατέστησαν τους κοινούς  λαμπτήρες πυρακτώσεως, που υπήρχαν στα περισσότερα σπίτια. Πλέον, ήρθε η δική τους σειρά να αντικατασταθούν από τους λαμπτήρες Led, των οποίων τα πλεονεκτήματα είναι τέτοια ώστε μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε τον ιδανικό φωτισμό εξασφαλίζοντας συνάμα οικονομία ρεύματος.

Οι λάμπες Led είναι σαφώς πιο οικονομικές στην κατανάλωση ρεύματος, σε ένα ποσοστό έως και 65%, αν συγκριθούν με μία λάμπα φθορισμού ίδιας φωτεινότητας. Επίσης, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κατά πέντε έως δέκα χρόνια. Εκπέμπουν μηδαμινή θερμότητα ενώ είναι ακόμη ιδιαίτερα ανθεκτικές σε κραδασμούς, χτυπήματα και σε κάθε είδους καταπονήσεις. Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι δεν τρεμοπαίζουν ποτέ. Σε αντίθεση δε με τις κοινές οικονομικές λάμπες μπορούν να λειτουργήσουν με ροοστάτη (dimmer) ενώ είναι δεδομένο ότι δεν περιέχουν τοξικές και επικίνδυνες για την υγεία μας ουσίες, οι οποίες έστω σε πολύ μικρή ποσότητα υπάρχουν στους λαμπτήρες φθορισμού που γίνονται έτσι επικίνδυνες εάν σπάσουν.

Ενα ακόμα τεχνολογικό βήμα προόδου στις λάμπες Led, φέρνει κοντά μας το evrika.gr με τις τρεις ασύρματες λάμπες LED Kingavon. Εύκολα και οικονομικά μάς δίνεται η δυνατότητα να έχουμε επαρκή φωτισμό ακόμα και στα πιο σκοτεινά σημεία. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα με τρεις λάμπες LED λευκού χρώματος που λειτουργεί με μπαταρίες και ασύρματο χειριστήριο. Το σύστημα αυτό διαθέτει ρύθμιση για τρεις σκάλες έντασης του παρεχόμενου φωτισμού. Το Kingavon (3 Aσύρματες LED Λάμπες BB-RT210) θα φτάσει στα χέρια σας μέσω του evrika.gr, με κόστος μόλις 19,90 ευρώ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ