Κακοκαιρία από το βράδυ με χιόνια και καταιγίδες

Συννεφιά με τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, προβλέπει η ΕΜΥ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως από το βράδυ, με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5-7 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς από το απόγευμα. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-5 και στα νότια τοπικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-6 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές από το βράδυ. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 3-5 και βαθμιαία 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε επίσης:

Το ΓΕΣ για τους νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό

Αποκάλυψη-σοκ: Ο Μπαλαντίνας τηλεφώνησε στον Σώρρα λίγα λεπτά μετά το έγκλημα

Τα ζώδια της εβδομάδας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ