Έβρος: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τον νομό

Επί ποδός θα παραμείνουν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας τα εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες της περιφερειακής ενότητας Έβρου και των δήμων καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τον νομό.

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται από το Αρδάνιο του δήμου Σουφλίου προς βόρεια σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, καθώς και στην Εγνατία στο τμήμα Αλεξανδρούπολης-Ροδόπης, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης  διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου έξι ώρες και στα δύο ρεύματα, όταν διπλώθηκαν κάθετα στο οδόστρωμα δύο νταλίκες, εξαιτίας του παγετού.

Τα μηχανήματα της Εγνατίας φροντίζουν να παραμένει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο σημείο, ωστόσο, η περιφέρεια εφιστά την προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η χρήση αλυσίδων είναι επιβεβλημένη στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε κάποια σημεία στα βόρεια του νομού, καθώς και στον ορεινό όγκο του Σουφλίου.

Ανοικτό παραμένει το εθνικό οδικό δίκτυο, με τις αρχές να εφιστούν στους οδηγούς την προσοχή και τους καλούν να φέρουν τον απαραίτητο για την ασφάλειά τους εξοπλισμό.

Πηγή: e-evros.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη – Διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία στην Κομοτηνή

 

Έβρος: Σφοδρό και το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τον νόμο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ