Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή του Πάνου Καμμένου κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη

Της Άννας Κανδύλη

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε σήμερα η αγωγή του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατά της ιστοσελίδας Protagon. Η αγωγή στρέφεται κατά του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, αλλά και κατά του τότε ιδιοκτήτη του σάιτ, Σταύρου Θεοδωράκη, με τον υπουργό Άμυνας να ζητάει αποζημίωση για ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, προκλήθηκε στο πρόσωπό του, από τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα, άρθρο του γελοιογράφου το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: Έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Το αρχικό ποσό που ζητείτο ως αποζημίωση ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με την έναρξη της διαδικασίας αυτό μειώθηκε στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Οι μάρτυρες

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ της πλευράς του Πάνου Καμμένου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας. Ο κ. Ντάσκας υποστήριξε ότι τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο άρθρο για το πρόσωπο του υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ περιλαμβάνονται σε αυτό «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές.

Υπέρ των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών».

Όπως σημείωσε ο μάρτυρας, «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπουργός Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Σε δηλώσεις του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης ανέφερε ότι τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, ότι ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου και ότι στόχος του άρθρου του ήταν να καταδειχθεί το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη, δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις, ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης» και τόνισε ότι «οι εναγόμενοι αγνόησαν  αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπουργό Άμυνας».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους προσεχείς μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά: Δείγμα αλαζονείας του Καμμένου η αγωγή κατά του Πετρουλάκη

Μητσοτάκης: Η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα

Ο Μάκης Βορίδης για τις συλλήψεις Κουρτάκη – Τζένου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ