Ο Μάκης Βορίδης για τις συλλήψεις Κουρτάκη – Τζένου

Ο βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου από τις Αρχές, κάνοντας λόγο για χούντα της Αριστεράς.

«Κατόπιν εγκλήσεως του κ. Πάνου Καμμένου κατά των Κουρτάκη και Τζένου, αντιστοίχως εκδότη και διευθυντή των Παραπολιτικών, η οποία μήνυση ήταν για συκοφαντική δυσφήμιση και για απόπειρα κακουργηματικής εκβιάσεως, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη μόνο για τη συκοφαντική δυσφήμηση. Παραπέμπει την υπόθεση στο αυτόφωρο μονομελές, αύριο (Τετάρτη), όπου θα δικαστεί η υπόθεση. Αφήνω στην κρίση όλων σας το τι σημαίνει να κατατίθεται μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο τμήμα εκβιαστών – αυτό είναι πρωτοφανές το να κινητοποιείται η αστυνομία για να συλλάβει δημοσιογράφους – διότι αντιλαμβάνεστε πως αν για κάθε υπόθεση προσβολής προσωπικότητας είχαμε αυτόφωρες συλλήψεις, η αστυνομία δεν θα έκανε άλλη δουλειά, θα έκανε μόνο αυτόφωρες συλλήψεις.

Και αξίζει να αναρωτηθεί κανείς τι είδους προνομιακή μεταχείριση είναι αυτή που έχει ο κ. Καμμένος, ο οποίος προφανώς λόγω της ιδιότητας τους, αντιμετωπίζει αυτή την προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά του κράτους. Βρισκόμαστε δυστυχώς σε ένα καθεστώς περιστολής συνταγματικών δικαιωμάτων, της ελευθεροτυπίας, διώξεως δημοσιογράφων – βεβαίως αυτονόητο είναι ο καθένας έχει δικαίωμα προστασίας της προσωπικότητας του – αλλά καθόλου αυτονόητο δεν είναι ότι οι δημοσιογράφοι θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται σιδηροδέσμιοι επειδή εξέφρασαν απόψεις, που μπορεί αύριο να κριθούν ότι ήταν ορθές στο δικαστήριο», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα που επικαλείται ο υπουργός Άμυνας, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι ο κ. Καμμένος «έχει μια σφοδρή αντιδικία με τον κ. Κουρτάκη, καθώς ο ίδιος δεν ανέχεται τη δημοσιογραφική κριτική».

Επίσης απαντώντας στην ερώτηση σε ποιο αδίκημα συνίσταται η απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης, ο κ. Βορίδης είπε ότι κρίθηκε ότι δεν θεμελιώνεται για αυτό και δεν ασκήθηκε δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρη η μήνυση του γιου Καμμένου κατά Κουρτάκη-Τζένου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ