Έντονη χιονόπτωση στο Βόλο και το Πήλιο

Νέα σφοδρή χιονόπτωση σαρώνει τον Βόλο απόψε και η πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχει καλυφθεί από το χιόνι, ακόμα και στο κέντρο, ενώ το ψύχος είναι δριμύ και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -7 βαθμούς.

Η έντονη χιονόπτωση στον Βόλο ξεκίνησε στις 8 απόψε και πολύ σύντομα “άσπρισαν” δρόμοι, πλατείες και αυτοκίνητα, ενώ πλέον εξαιρετικά δύσκολη είναι και η κίνηση των αυτοκινήτων λόγω του παγετού.

Αλατιέρες και υδροφόρες του Δήμου Βόλου, ρίχνουν αλάτι και θαλασσινό νερό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες προκειμένου να τις κρατήσουν ανοιχτές, αλλά πάνω από τον Περιφερειακό είναι αδύνατη η κίνηση των αυτοκινήτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο Δήμος Βόλου, συνιστά με ανακοίνωσή του, στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της χιονόπτωσης και άνοιξε πολλούς θερμαινόμενους χώρους για να καταφύγουν εκεί και να διανυκτερεύσουν όσοι δεν διαθέτουν στέγη ή δεν έχουν θέρμανση στα σπίτια τους.

Από τις 9 το βράδυ σταμάτησαν και οι αστικές συγκοινωνίες προς τα προάστια του Βόλου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Στο Πήλιο οι συνθήκες είναι ακόμη δυσκολότερες με την χιονοθύελλα να μαίνεται με ιδιαίτερη ένταση, ενώ η θερμοκρασία στα Χάνια την νύχτα έχει πέσει στους -14 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Αθηναίων: Κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την Τρίτη

Το «έστρωσε» στη Λεωφόρο – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ