Η δράση του ποινικού που οδήγησε στα ίχνη της Ρούπα

Μέλος εγκληματικής ομάδας η οποία εξαρθρώθηκε και εξαπατούσε πολίτες, εμφανιζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές εμπορευμάτων και αντικειμένων που είχαν αναρτηθεί σε αγγελίες του διαδικτύου, ήταν ο 37χρονος που φέρεται να οδήγησε την αντιτρομοκρατική στα ίχνη της Πόλας Ρούπα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αστυνομίας, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 5-1-2017 στο Καματερό, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, τρείς Έλληνες, ηλικίας 23 και 37 ετών καθώς και ένας ανήλικος, μέλη της σπείρας, με τις πληροφορίες για τον 37χρονο να κάνουν λόγο για το πρόσωπο, η δράση του οποίου οδήγησε στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, κάτι το οποίο ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει η αντιτρομοκρατική.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τις αρχές του 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές εξαπατούσαν ανυποψίαστους εμπόρους και επιτηδευματίες.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης ελαιολάδου και άλλων αντικειμένων και στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πωλητές προκειμένου να καθορίσουν σημείο συνάντησης. Ακολούθως, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς τελικώς να καταβάλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν την προαναφερόμενη μεθοδολογία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ και ανταλλαγή πυροβολισμών τα ξημερώματα στην Κηφισίας

Νέα επέλαση του χιονιά στη Λέσβο – Το έστρωσε και στο λιμάνι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ