Μαγνησία: Έντονα προβλήματα απο τη συνεχή χιονόπτωση

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών και του παγετού έχουν προκληθεί στο νομό Μαγνησίας.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά και στα πεδινά και το χιόνι παγώνει αμέσως,προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες στις συγκοινωνίες.

Στον Βόλο χιονίζει ακατάπαυστα, με τους δρόμους να έχουν πιάσει παγετό ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Τα θερμόμετρο στις 23.30 έδειχνε -7 βαθμούς και για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί επιχειρούν αλατιέρες και υδροφόρες της Περιφλερειας Θεσσαλίας και του δήμου.

Ο Περιφερειακός του Βόλου έχει χιόνι και πάγο και η κίνηση των αυτοκινήτων,παρά τον συνεχή αποχιονισμό, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού.

Η αντιπεριφειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι 28 μηχανήματα αποχιονίζουν τις εθνικές οδούς στην Μαγνησία.

Στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας στο ύψος της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω χιονιού και παγου και επισημαίνεται η ανάγκη για χρήση αλυσίδων στα αυτοκίνητα.

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες πάνω από τον Περιφερειακό του Βόλου και είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου, από τον Ανω Βόλο και πάνω.

Στα Χάνια η θερμοκρασία έχει πέσει στους -14 βαθμούς και το πυκνό χιόνι σε συνδιασμό με τον παγετό,κάνουν σχεδόν αδύνατη την κίνηση των οχημάτων παρα τον αποχιονισμό και τις συνεχείς ρίψεις αλατιού.

Στα νησιά των Σποράδων, μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αλόννησος όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά.Παράλληλα συνεχίζονται τα προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση του νησιού.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Σκόπελο, με το χιόνι να φτάνει τα 30 εκατοστά και μεγάλα τμήματα του νησιού να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών στην Πατρών-Κορίνθου – ΤΩΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η επιχείρηση στην Πατρών-Κορίνθου – Στην Παλαιά Εθνική Οδό εκτρέπονται τα οχήματα – ΤΩΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της ΠΥ – Η τροχαία προσπαθεί να εμποδίσει τον εγκλωβισμό άλλων οχημάτων – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ